Resepi Ayam Goreng Kunyit


AYAM GORENG KUNYIT TERSEDAP
.
Ayam dipotong kecik2 dan gaul dengan serbuk kunyit, serbuk kari, serbuk cili, tepung jagung, garam, lada hitam kasar dan gula

Make sure dia pekat macam ni. jangan campur air. Biar air dari ayam tu sendiri yg bagi lekat...biarkan dalam 15-30min.

Minyak jangan banyak sangat..letak ayam sikit2 dalam 5-7 ketul pada satu masa.

Tengok...inilah kegaringan yang terbaik..ini lah kegaringan aku cari selama ini dikedai2 yang jual ayam goreng kunyitttt...hahaha

Boleh ditambahkan dengan tauhu goreng.

Buangkan sikit minyak bekas goreng ayam untuk tumis bawang putih, bawang holland, bunga kobis, carrot, kacang panjang, cili padi, cili merah, cili hijau...tabur skit gula, serbuk pati ayam dan titis cuka hitam..goreng api kuat sampai garing sikit..lepas tu gaulkan ayam yang dah digoreng tadi

Siappp!!

**Makan dengan nasik putih...kalau ada sambal belacan lagi ferggghhh merecikkk...first time cuba kicap manis enak...not bad

CENTER

1 Komen :

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS