7 Tanda Perempuan Yang Sudah Tiada Dara Sebelum Berkahwin


Bermacam cara dan petua daripada nenek moyang dahulu kala untuk dijadikan contoh bagaimana kita ingin mengesan seseorang gadis itu masih perawan atau ‘sudah ditebuk tupai‘. Namun, tidak semestinya betul dan tepat setiap tekaan idan petua itu untuk dijadikan sebagai perbandingan.

Perkongsian ini adalah sekadar untuk menambahkan pengetahuan. Sekiranya benar dan ada tanda-tanda perempuan yang sudah tiada dara kepada diri anda, semua itu hanyalah kebetulan. 7 tanda ini tiada kesahihan daripada pihak tertentu tetapi dikongsi di sini sekadar rujukan yang mungkin boleh membantu:

1. TUMIT KAKI

Ada yang mengatakan jika tumit seseorang gadis itu kemerahan bermakna dia masih mempunyai dara dan kita juga boleh lihat pada bahagian tumit kakinya jika kelihatan bulat dihujungnya bermakna sudah tiada. Bagi yang ada dara, tumit kaki di hujungnya kelihatan tajam. Perhatikan bagi pasangan yang sudah berkahwin.

2. PUNGGUNG

Dikatakan punggung seseorang gadis itu akan berubah bentuk kerana disebabkan 2 perkara iaitu proses hormon dan juga telah disentuh oleh lelaki. Bagi punggung yang telah disentuh lelaki, ia akan menjadi lebih lebar dan besar, terutama kepada gadis yang telah emngadakan hubungan kelamin.

Bagi punggung gadis yang masih mempunyai dara walaupun berisi ia akan kelihatan lebih cantik, montok dan tegang. Perhatikan juga pada bahagian pinggang, jika pinggangnya masih ramping dan punggungnya tidak besar pasti kelihatan menawan. Dan bagi gadis yang tiada dara pinggang tidak lagi ramping dan punggung tidak lagi montok dan kenyal.

3. LEHER

Untuk perempuan yang masih dara,sudah tentunya leher dan kulitnya masih anjal dan tegang melainkan gadis yang gemuk.Bagi perempuan yang kurus,kesan kedut ataupun kedutan kita boleh lihat pada bahagian lehernya. Terdapat garis garis halus kecil di bahagian lehernya, garisnya putus-putus bukanlah panjang. Maksud lainnya gadis yang tiada dara mempunyai garisan halus melintang pada bahagian lehernya.

4. DAHI

Untuk perempuan yang masih dara, kita boleh lihat melalui dahinya. Gadis yang masih suci dahinya licin dan tidak berkedut. Bagi perempuan yang tiada dara, kita boleh lihat perbezaanya. Dahinya berkedut dan mempunyai garis-garis halus. Dahinya tidak licin seperti perempuan yang masih suci. Dahinya kadangkala nampak berkedut walaupun tidak bercakap. Untuk lihat kelainan ini, anda boleh lihat pada orang yang sudah berkahwin dan orang yang tidak berkahwin. Perhatikan betul-betul pada bahagian dahinya.

5. HIDUNG

Gadis yang masih suci atau tubuhnya belum disentuh oleh lelaki, hujung hidungnya berwarna kemerah-merahan, jika disentuh hujung hidungnya nampak merah. Gadis yang tidak suci hujung hidungnya merah tetapi merah pucat. Perhatikan anak perempuan anda yang masih kecil. Lihat hidungnya, masih merah dan tidak pucat. Ini merupakan salah satu tanda untuk perempuan yang tiada dara.

6. RAMBUT

Rambut adalah merupakan mahkota wanita tetapi juga berperanan menentukan gadis itu masih suci atau tidak. Gadis yang masih suci, rambutnya memang kemas, kelihatan segar dan tidak kasar, sementara gadis yang sudah hilang kesuciannya, rambutnya kelihatan tidak berghairah.

Untuk membuktikan cuba sediakan satu buah kelapa muda yang sudah dilubang ditengahnya dan airnya tidak dibuang lalu masukkan potongan rambut tersebut. Jika rambut2 itu terapung dipermukaan air kelapa ertinya gadis itu masih suci. Jika semua rambut itu tenggelam ertinya gadis itu sudah tidak lagi suci. Satu lagi caranya, kalau disaat ditiup angin rambut gadis itu mengembang lembut dan kembali ke tempat asalnya.

7. GARIS TELAPAK TANGAN

Gadis yang berkulit tebal dan kasar, cuba perhatikan kedua tapak tangannya, jikalau retak, bermaksud gadis itu sudah hilang kesuciannya. Gadis yang masih suci, kedua telapak tangannya halus dan licin.

Jika kesuciannya telah hilang, kedua tapak tangannya ketika di tekan warnanya pucat tidak merah, jika selepas ditekan, ia akan tegang serta merta.

Satu cara lagi, cuba perhatikan tapak tangan kanan, jika ada garis putus bahagian tengah bererti kesuciannya telah hilang, bila tidak terputus bererti ada harapan kesuciannya belum hilang.

Setelah melihat telapak tangan yang kanan, cuba genggam ibu jari tangannya dalam masa satu minit, ketika menggenggam terasa panas sedikit dan ibu jarinya merah ketika dilepaskan, bererti ada harapan masih suci. Perhatikan pula ibu jarinya, bila nampak pucat sekali walaupun ada rasa hangat bererti kemungkinan besar kesuciannya sudah tiada lagi.

Walaubagaimanapun, fakta dan perkongsian ini tidaklah tepat dan tiada kesahihan yang sebenar. Fakta ini adalah daripada kata-kata dan petua orang-orang dulu-dulu. Tidak semestinya betul.

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS