Pekerja KFC Bergaduh Dengan Pelanggan

Pekerja KFC Bergaduh Dengan Pelanggan
Kalau dikatakan pasal bergaduh, tiada apa yang menarik sangat, bergaduh atau pukul adalah perkara biasa, tetapi bila pekerja sebuah rangkaian restoran makanan segera terkenal iaitu KFC bergaduh dan memukul pelanggan adalah sesuatu yang boleh dianggap menarik dan juga boleh dikatakan kurang menarik.
apa yang dihebohkan semalam di laman facebook adalah mengenai kejadian, beberapa orang pekerja KFC di I-City Shah Alam bergaduh juga memukul pelanggan, kejadian dikatakan berlaku berpunca dari kehabisan stok ayam dan pelanggan dikatakan memarahi pentadbiran restoran kerana tidak dapat menyediakan makanan, kejadian seperti ini sepatutnya tidak berlaku kerana “Customer Always Right”, tapi mungkin pekerja KFC hilang pertimbangan kerana keletihan goreng ayam sampai stok habis.

Pihak KFC menerusi laman facebook mereka telah pun mengeluarkan kenyataan seperti berikut.
Pekerja KFC Bergaduh Dengan Pelanggan
"Dear all, we are aware of the video and are currently investigating the issue. The staff involved have been suspended, pending for investigation at this point of time. Once the investigation is complete, we will take all appropriate action to address any violation of our strict operating procedures and customer service standards. Thanks! – KFC Malaysia – Kentucky Fried Chicken"


Gaduh kerana ayam, siapa salah siapa betul, gua malas nak ambik port...

17 comments

Di mana ka tempat ni berlaku... area dan kedai kfc.... sila bagi saya address dia... saya rasa semua pekerja di kfc ini memang sial dan tidak berdisiplin.... saya mo ini pekerja kfc meminta maaf pada semua orang dan majikan... kalu tidak kasi penjara sama dia.... kurang ajar punya budak ... ibu bapa ko teda ajar sama ko kaa....

padan muka memang patut pon kene..xsopan langsung..kene mulut badan binasa

Manusia punya hati dan perasaan...kalau paderi / ustad atau orang warak pun ada batas kesabaran....manusia marah ada sebab..jgn salahkan mak bapak...mereka telah memberikan terbaek buat kita...kita nk salahkan mak bapak dia tak ajar dia...yang kita sebut nama mak bapak org tu mak bapak kita ajar kita dengan sempurna ke

manusia yg komen ni pun perlu la ckp menggunakan akal & fikiran.. kita bkn Nabi yg ade kesabaran yg tinggi.. sy rasa saudara pn ade sifat marah & dendam.. jgn ckp saudara PERFECT!! itu mustahil.. sy rase saudara akn buat perkara yg sama jika saudara di tempat mereka.. saudara comment cam ni, adakah saudara tau hujung pangkal cerita nye????? saudara tau x yg pelanggan tersebut maki hamunpekerja terbabit???? atau memaki ibu bapa terbabit?? saudara tau ke sume @2 terjadi @ tak??? jgn hukum org tanpa usul periksa.. 2 NAMANYE fitnah.. fITNAH LEBIH BESAR DOSANYA DR MEMBUNUH.. sy rasa saudara akn buat benda yg sama jika ade org memaki hamun saudara padahal saudara telah berlembut.. pikir seblm ckp..

knp saudara xtulis nama saudara sedangkn saudara nk alamat tmpt kejadian.. nampaknye saudara/saudari lebih pengecut dr pekerja terbabit!!! jgn ckp belakang je pandai tp HAKIKATNYE.. sy sgt kesian dgn anda..

Pasal Ayam pun nak gaduh..kat rumah aku ada ayam...pilih je..nak ayam kampung ada,ayam belanda ada,ayam curren ada..pilih je...watpe nak gaduh2..

aku rse custmer tu pon kurang ajr. aku msak sgt prangai bngsa tu.

kalo mulut dah busuk mmg lyk la dpt pnumbuk

komen yg first skali tu aku rasa custmer cina yg kna tibai tu huhuhu npak mcm x puas hati sgt tu..bhasa mlayu pun tunggang trbalik..boooo...

boooo nak backup cina ape hal??? mulut dah dasar longkang..kalu tk PROVOKASI pekerja KFC tk der nye diorang nak marah..dh la cina tk reti cakap bahasa melayu, korang pg la balik neg korang balik

Terkenang semasa kerja di 'fastfood' 12 tahun dulu, pelanggan maki hamun dan sindir2 walaupun dah beritahu stok habis. Ikut logik, kami hanya pekerja hanya buat kerja, bukannya cost controlling atau purchasing manager.Sampai ada pelanggan yang cakap 'lebih kurang' walaupun manager beri jawapan dengan senyuman (ikut standard kaunter) Sama-samalah kita hormat-menghormati sesama manusia. Mungkin budak tu dah panas telinga dengar sindiran pelanggan seharian, akhirnya gunung berapi dah meletus. Bawa-bawalah bersabar.

nak salahkan staf kfc sepenuhnya pon xley gak...mybe diowang penat keje...dah 2 kene maki ngan customer lagi...sape x angin...xley nak kate staf kfc kurang ajar & xde disiplin...diowang pon de perasaan gak...malu seh kena maki depan2 owang ramai...cuba kite pikir lak camne kalau kite kat tmpt staf 2 pe perasaan kite...customer pon kadang2 x patut gak nk marah2 staf smpi cam2...benda da abis nak wat camne...rilek sudah...tapi terus terang ak cakap customer kadang2 memang kurang ajar mentang2 diowang dilindungi di bawah slogan 'customer is always right'...2 y diowang ley wat sesuke ati 2...abis kalu da maki hamun staf cam2 betol ke...pikir la gune otak bukan gune lutut...harap2 si mangkuk y nak alamat kfc 2 bace luahan ati ak ne...biar terbuka cket minda die...ak rase die y kurang ajar cakap x gune otak...

nak salahkan staf kfc sepenuhnya pon xley gak...mybe diowang penat keje...dah 2 kene maki ngan customer lagi...sape x angin...xley nak kate staf kfc kurang ajar & xde disiplin...diowang pon de perasaan gak...malu seh kena maki depan2 owang ramai...cuba kite pikir lak camne kalau kite kat tmpt staf 2 pe perasaan kite...customer pon kadang2 x patut gak nk marah2 staf smpi cam2...benda da abis nak wat camne...rilek sudah...tapi terus terang ak cakap customer kadang2 memang kurang ajar mentang2 diowang dilindungi di bawah slogan 'customer is always right'...2 y diowang ley wat sesuke ati 2...abis kalu da maki hamun staf cam2 betol ke...pikir la gune otak bukan gune lutut...harap2 si mangkuk y nak alamat kfc 2 bace luahan ati ak ne...biar terbuka cket minda die...ak rase die y kurang ajar cakap x gune otak...

PEKERJA KFC X DINAFIKAN MEMG PENAT.PELANGGAN KEBANYAKKAN DEMAND N MENGAMBIL KESEMPATAN PENGGUNAAN "CUSTOMER ALWAYS RIGHT".
SEPATUTNYER MANAGER KFC BOLEH EXPECT BENDE NI AKAN TERJADI DAN MENCEGAH.DAN SEBAGAI PEKERJA KFC, APAKAH TINDAKAN SEWAJARNYA, JIKA PELANGGAN OVER LIMIT? MASA TU KETEPIKAN KEMARAHAN BERTINDAK DENGAN AKAL BUKAN KEGANASAN.KESIMPULANNYER, JADIKAN INI IKTIBAR. PLEASE LA.. HIDUP SEBAGAI MANUSIA YANG BERTAMADUN.DAN KEPADA ORANG KE3 YANG RASA2 MENGAMBIL KESEMPATAN DIATAS KEJADIAN INI.TOLONG LA STOP.BIARKAN PERKARA INI SELESAI ANTARA MEREKA.JANGAN LAGI UMPAMA MEYIMBAH MINYAK TANAH KEATAS BARA.

kesian budak kfc tu... mmg costumer tu melampau. nampak sgt kurang ajar...
MMg ada org layan pekerja fast food lebih kurang je tau...

mmg patut pown kena buku lima...kekadang customer ni ada yg kurang ajar...nak maki hamun pekerja ikut sedap mulut...ingat yg kerja tu binatang ke???? sesapa yg memaki pekerja KFC tu..korg cuba keje kat mana2 fastfood...korg akan rasa ape yg dia rasa...

Pelayan sudah kasih tahu " stok ayam habis ", karena terlalu ramai pengunjung wajar. Pelanggan memaki pelayan, kurang pantas. Kelelahan karena ramai.. dimaki-maki pelanggan.. orang lelah kadang susah ngontrol emosinya. " Pembeli adalah Raja.. tapi bukan raja yang seenaknya"

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS