Lelaki Dipukul Kerana Membakar Bendera Terengganu Selepas Tamat Piala Malaysia 2011


SEORANG lelaki yang dipercayai penyokong pasukan bola sepak Negeri Sembilan dibelasah teruk di Stadium Shah Alam malam tadi selepas perlawanan akhir Piala Malaysia, Terengganu menentang Negeri Sembilan.

Lelaki tersebut dibelasah beramai-ramai oleh penyokong bola sepak Terengganu kerana tindakannya yang didakwa telah membakar bendera Negeri Terengganu serta mencetuskan provokasi setelah pasukan Terengganu tewas 1 - 2 kepada Negeri Sembilan.

Lelaki tersebut dikatakan mencetuskan provokasi dengan membakar bendera Negeri Terengganu di kawasan tempat letak kereta penyokong Terengganu. Rakan-rakan yang cuba menyelamatkannya juga turut terkena pukulan sekumpulan penyokong Terengganu yang berang dengan tindakan itu.

Tindakannya yang cuba menyelamatkan diri dengan melarikan diri ke dalam sebuah bas penyokong Terengganu memburukkan lagi keadaan. Meskipun ada segelintir penumpang yang simpati, lelaki tersebut terus dipukul.

Sumber : freemalays.blogspot.com

Salah langgar ni...

9 Komen

Jang Oh Jangggg...

dah monang xyah la men bakar2 dh poit..buek malu nogori jo ko ni..

tu le elok2 seronok..kan musibah yg datang..

manusia x de otak...asal x bakar bendera malaysia...silap2 ko mati kene kerat...cam 2 jugak la perasaan diorang..bodo nye manusia skang ni...adoi...malu la...

x memasal je kena belasah..kalau ye pun nk provokasi,jangan la sampai menghina.satu negara pun nk bakar2...

nie makan nyer~~~

hobin jang hobin @ kena pukul jang kena pukul...kan seronok...mung ni ada otok,tp syg akal x dok,..padan muke mu..hehehe

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS