Digigit Semut Kongkiak

Bila sebut semut, orang anggap serangga ini senang dipijak-pijak, tapi pernahkah anda digigit semut kongkiak? semut ini lebih besar dari kerengga, gigitannya umpama bisa, semut ini boleh ditemui dikawasan perkuburan. bila anda digigit, pastikan anda membakar tempat gigitan tersebut jika tidak mahu menjadi seperti gambar dibawah.

Digigit Semut Kongkiak
Digigit Semut Kongkiak
Digigit Semut Kongkiak
Iyeke semut gigit ni, ke zombi!

11 comments

semut tonggek @ charlie...ohh..sgt fobia dgn semut ni~

bro tu gmbr anai2 ler...

kayk3rek, tu semut kongkiak, tak caya try google "semut kongkiak"

gambar ni tipu je....sebab aku penah kena gigit ngn menatang ni...kesan dia bukan cm ni la...

aku pernah hancur kn busut semut ni...mmg bsr bai...aku tgkp wt umpan ikan...ayam suka sgt mkn semut ni.

nmpk sgt tpu..natang n aq sedia kna msa kja cri gli dlu..hehehhe...skit mmg skit tp x trok cmtu sgt...

Semut nie mempunyai salasilah atau hieararki hubungan dengan anai-anai. Dan ianya lebey dikenali sebagai askar berani mati anai-anai. Semut nie lagi besar dr kerengge, mmg berbisa beb~ kalo hattan kene mesti die ckp biso bonar. Ianya boleh dijumpai di tanah perkuburan, bukit bewarna kemerahan~ So sesape yg penah kene atau akan kena gegetan cinta a.k.a love bite semut nie, cepat-cepat la gi klinik or sepital. kalo x pon korang bakar je tempat kene love bite tu. wat jea cam rambo

kalo kat n.9 semut ni panggil kelengkiak..sakit wo dia geget..active pada waktu malam

kelengkiak klau dia gigit memang pedih..tertanggal badan tinggal kepala je kat kulit kite klau die gigit...

urmm... byk semut ni kt kg aku.. aktif pas ujan ngah malam... pagi tu msti berduyun2 kua... salu gak kena gigit, takde lak jadi cam2...ngeri2...

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS