SKMM Minta Penyedia Perkhidmatan Internet Sekat Laman Download

SKMM telah meminta semua penyedia internet di Malaysia untuk menghalang akses ke website-website download berikut:

1. warez-bb.org
2. thepiratebay.org
3. movie2k.to
4. megavideo.com
5. putlocker.com
6. depositfiles.com
7. duckload.com
8. fileserve.com
9. filestube.com
10. megaupload.com

SKMM Meminta Penyedia Perkhidmatan Internet Sekat Laman Download
sumber: forum Cari

Kesemua laman tersebut adalah laman perkongsian movie juga software, apa guna jika memberikan pakej perkhidmatan internet sehingga 20mbp/s kalau tidak boleh mendownload? bayar internet mahal-mahal hanya untuk main facebook? lebih baik sekat laman lucah dari laman download, sekurang-kurangnya dapat menghapuskan peniaga cd cetak rompak dan cd lucah :)!

24 comments

sokong!!! ape kate block smua laman lucah..kate negara Islam

tol 2...pe lg gne internat kalo x sharing...:p

btol tue..semua nk sekat..asalkan nk download je sekat..dengki apa..baik dyeorg sekat website lucah tu..ada faedah nya..

bengong.. website PRON taknak plak diHARAMkan.. file hosting plak diharam kan.. macam mane nak send kerja kerja yang file besar kepada rakan jauh kalau bukan dari file hosting nie.. wowo.. andai kata kawan dok perlis, kita dok johor, drive 1 hari untuk hantar file je.. nak pos nanti, comform conform pendrive tak dapat balik.. haha.. bengong jugak orang atasan nie ye.. KESIAN.. NAFSU kuat nieh..!!!

nak tau x,,cr untok enable blek sume web page tuh??sye tauuu...hhehehee

huhh!! bodoh btul! buat aper ada kemudahan kalo disekat? kalo penyedia perkhidmatan tu tahu pasal ni, ingat dia nak sekat ker?? harap2 takdenye nak buat gitu..dah terlambat! org dah guna berzaman baru nak suruh sekat?!

baik tak payah! pi la sekat site lucah2 tu!

nampak sgt malaysia nie korup. laman download dok nak sekat, laman lucah elok jer biar gitu jer.

nie kalau kerajaan sokong sekat website download nie, sure ramai yg pangkah pembangkang tahon depan...

bayar bill internet ratus-ratus beb...

RUJUK ENTRI INI: http://che-armad.blogspot.com/2011/06/isu-panasss-skmm-arahkan-isp-malaysia.html

Gampang betul diorg nih!! Gua memang sokong lu bro.. Laman lucah dulula sekat..

aku heran ar,pesal ar nak sekat laman2 web download ni??adoai,apa pun xbleh...

APA KATA KORANG BACA DULU SURAT TU.. TGK SAPA YANG MINTA BLOCK2 SEMUA WEBSITE TU.. RASANYA SKMM CUMA MENJALANKAN TUGAS JER..

wlau die owg tuh block sume lawan web pon aku tetap leh bukak jugak, tukar ip korg ker ip luar negara :)haha...termasuk laman web lucah yg dah kena block pon leh bukak ^^(nak tau ker camner, reply comment aku k..)

aku x setuju kalu depa nak sekat laman web download tu... aku x setuju 100%... kalu nk sekat laman web lucah aku sokong 100%

aahhh!! xpeduli la saper punyer kuasa pun..pi mampos la! sedangkan website2 diorg sndri & staf2 diorg sndri guna kemudahan download, baik xpayah sekat website2 download ni..kalo diorg sekat website lucah tu lantak diorg la!

para penyedia kemudahan intenet xkira la kat cc ker, kat mana2 ker, xpayah ikut arahan diorg suruh tutup website download tu.. ramai lg nk download movie free!

tindakan tuk block dh berkuatkuasa kan .? try bkak megaupload.com , haha xleh kan .?? damn2 !!

letak orang tua jadi head SKMM macam tu la, bukan dia reti download2.. dah tak reti nak pegi block plak... kahkahkahkahkah

itu ja yg dia org tahu block ... hampehhh ... web porno berjuta2 boleh plak ...

block website2 porno/lucah kan lebih bagos daripada website2 ni....kita bayar bil tiap2 bulan gune untuk facebook and twitter baik tak payah....rugi jer....dorang atasan yang untung....
tak paham aku dengan semua kejadah nie...haihzz...itu nak block ini nak block....last-last semua terminated internet service masing2....
kasi dorang rugi takda business...
^_^
peace out~

pehal ngn go v ni????? diorg x de kje dah kew??? sah2 ske tngok porn psal x block porn site

Nie la di katakan nk meng'kaya'kan pihak yang dh sedia kaya.Semua benda buat nk kene bayar.Patut internet utk kegunaan sejagat@percuma.Bukan nk kaut untung je.

nasib baik dowang tak block mediafire..yng tu je harapan aq nak download software

ish....ney la go v....sume benda nak dipolitik kan...cube warez.bb bg duit tepi...kompom lepaih punya...F*&% politik....byk benda kot aku blajo kat warez.bb tuu...adoyaii....

http://kay94rool.blogspot.com/2011/05/lajukan-internet-anda-window-7.html

utk dptkan kembali link semua tu. ikutlah cara2 yg diatas ye. terbaik. aku da try. kawan aku pun jadik gak wat ikut cara ni

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS