Laman Web Kerajaan Bakal Diserang Hacker "Anonymous"


Kumpulan hacker dunia yang bergelar "Anonymous" bakal menyerang laman www.malaysia.gov.my pada khamis ini jam 3.30 pagi, "Anonymous" yang popular dengan kepakaran untuk menggodam sistem rangkaian permainan Play Station itu ingin melakukan pencerobohan terhadap laman kerajaan disebabkan kerajaan Malaysia menyekat pembebasan penggunaan internet seperti muat turun. Operasi godaman tersebut diberi nama "Operation Malaysia". adakah jabatan jenayah cyber Malaysia dapat menangkis pencerobohan "Anonymous" nanti?
artikel lanjut boleh dilihat di The Star


Isu sekatan internet Malaysia dipandang di mata dunia, adalah salah menyekat pembebasan penggunaan internet dan kebebasan bersuara.

12 Komen

Semoga berjaya Anonymous !
Good Luck Anonymous !


:D

rasa cam The Kid dalam Detective Conan plak...hahaha...i support anonymous...

http://www.tourmalaysia.com.my/ bru sahaja kna hack by dragon malaysia

aku skong...
!!!

terbaiklah anonymous..baru gov ada akai..suka2 nak block.

www.skmm.gov.my bila nak kene pulak?huhu

pemimpin n pertubuhan kerajaan yg sakai!!ske2 ati nk hlg kebebasan internet rkyt..ni negara demokrasi k negera komunis..haprak skmm..

serang je!!! ade aku kesah!!?? lagi cepat lagi bagus!! dahlah kerajaan tu yang korup!!!

(tetibe rase bende nie boleh jadi sekuel v for vendetta plak...)

bukan x suke sekatan ni.. tp cm x adil.. dekat U.K dorang bebas berinternet dan free.. tetapi ada limit untuk download... kt malaysia dah la bayar mahal2 unifi.... kelajuan tahap dasyat.. tp x leh download... so damnn lahh!!

Sebenarnya Malaysia dah lame kena hack... (",)

Rujuk entri ni: http://che-armad.blogspot.com/2011/06/hackers-kononya-operation-malaysia.html

susah aaaa aku nak wat keje....hek3... bgus2... relaks skit... nie makin canggih makin membebankan...kan senng.. keje pakai system lame je...setiap tahun nak update br... xke menyusahkan tu...

block macam mana pun ada cara unblock apa daaa, buat research

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS