Gegaran Bangunan Di Jepun Sewaktu Gempa Bumi (Video)

Ini rakaman kesan gegaran pada bangunan tinggi di Jepun sewaktu tragedi gempa bumi berlaku, Bangunan-bangunan tinggi di Jepun dilengkapi dengan teknologi anti gegaran, impak gegaran yang kuat akan menyebabkan bangunan tersebut bergoyang.
Gegaran Bangunan Di Jepun Sewaktu Gempa Bumi (Video)

Bangunan di Malaysia tiada anti gegar, jika berlaku gempa di Malaysia macam mana?

4 Komen

klau jdi kat malaysia mngucap cepat2 la...tpi mntak2 dijauhkan la...

adakah KLCC sekuat n seteguh ini??

construction kat japan mmg dah allow faktor2 gempa bumi dlm pembinaan sebab dorang terletak kat dlm lingkaran gunung berapi dan gempa bumi. kat malaysia kita tak allow, pasal kita diluar semua itu .jgn la mintak sampai kita pun sebahagian dari lingkaran gempa bumi pula. jgn la nak assume bukan2 pasal pembinaan2 bangunan di malaysia nih.

btol pe yg ainieynoky said.. kat jepun building design diorang da include factor of safety utk earthquake n kat malaysia x include sebab di luar lingkaran. walaubagaimanapun, bangunan yg tggi pencakar langit less affected by earthquake compare to bangunan yg rendah mcm 4-5 tingkat. bangunan tggi2 ni highly affected by angin yg kuat. just sedikit info sharing pada reader. pada yg kurang knoeledge jgn la pandang rendah sgt kat building system kat Malaysia ni kalo x tahu menahu...

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS