Murid Jantung Berlubang Meninggal Di Sekolah


KULAIJAYA – Seorang murid tahun empat Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Kulai Besar yang menghidap penyakit jantung berlubang meninggal dunia di hospital setelah rebah di sekolahnya di sini hari ini.

Wong Chong Ren, 10, dikatakan rebah pada 7.15 pagi ketika menaiki tangga untuk ke kelasnya sebelum disedari beberapa murid yang memaklumkannya kepada seorang guru.

Pihak pentadbiran sekolah membawa Chong Ren ke Hospital Temenggung Seri Maharaja Tun Ibrahim, namun dia meninggal dunia tidak lama kemudian.

"Tak sangka sambutan perayaan Tahun Baru Cina ini adalah yang terakhir bagi kami semua raikan bersama dia,” kata ayahnya Wong Kok Wan, 37, ketika ditemui di perkarangan bilik mayat hospital tersebut.

Kok Wan, yang bekerja di sebuah syarikat di Singapura, berkata, Chong Ren menghidap penyakit jantung berlubang sejak kecil lagi dan sentiasa mendapat rawatan susulan. – Bernama

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS