Pemaju Yang Kejam di China

Ini ialah kisah sungguh keji di negara kuasa besar dunia China. Untuk memaksa sebuah keluarga supaya berambos dari apartment tingkat atas mereka, syarikat pemaju memusnahkan tangga rumah mereka. Mum Zhao Yanhong (42) dari Mianyang, Barat Daya China berkata, syarikat itu juga menghantar gangaster untuk memaksa beliau keluar dari apartment miliknya. Setelah cubaan menggertak itu gagal, barulah tangga apartment tingkat tujuh mereka dirobohkan. Kini Mum Zhao harus menggunakan tangga buatan sendiri untuk turun ke bawahPihak pemaju mendakwa tindakkan mereka sah disisi undang-undang kerana mereka sudahpun membeli tapak tanah itu untuk pembinaan kilang. Walaubagaimanapun pihak mahkamah sudahpun mengeluarkan notis supaya mereka berhenti memusnahkan apartment tersebut selama 6 bulan sementara mereka menyiasat siapa di pihak yang benar.
Laporan asal Daily Mail


Sumber@BlogSerius.Blogspot.Com

Takda otak punya pemaju...

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS