Orang Russia Cakap Bahasa Melayu !

Di Malaysia ramai yang bangga kalau bercakap bahasa inggeris, tapi bak kata Ben Bradshaw (Bacang) "Semua orang sudah pandai cakap English, tapi slangnya tidak tahu!", di Russia pula, ada diantara penduduknya menggunakan bahasa melayu dan mereka bukanlah keturunan orang melayu.


Sesuatu yang patut dibanggakan!

7 Komen

oke...mind set... 1st ngara luar kna lwt, Russia..

russian!!!perghh..siap nyanyi lagu asli lak tu..

wajib tunjuk kan clip nie kat mereka2 yg bangga sgt berbahasa inggeris dan wajib juga tunjukkan kat mereka2 yg sejak sebelum merdeka lg duduk kat tanah melayu nie..tp masih lg xtau berbahasa melayu..malu la dgn diorg nie..

secarea tk langsung..dorang nih da pndai berbahasa melayu..klau begitu..da 3 bahase dorang da bole ckp..rusia..inggeris..melayu...
sbb tuh la hasrat negara kite..nak memperkuatkn bahasa inggeris pulak..jd sng..tp masala plak..ade plak org melayu eksen lebih..bahase melayu pon fail..tamau blajar btol btol..ingt mak aku kate mase kcik kcik dlu..klu cina sbela awk tuh dpt A bahase melayu..awk dpt D..bek awk tak pyh skola..haha

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS