Masalah Pada iPhone 4: Apple Beri Sarung Percuma


CUPERTINO, California 17 Julai - Apple berkata, pembeli model iPhone terbaru bakal diberikan sarung pelindung secara percuma bagi mengurangkan masalah gangguan isyarat.

Telefon itu mengalami masalah gangguan pada isyarat wayarles jika memegang telefon itu dengan tangan terdedah atau dikenali sebagai "pegangan maut".

Ketua Pegawai Eksekutif Apple Inc., Steve Jobs ketika mengumumkan perkara itu di ibu pejabat syarikat berkenaan di sini berkata, mereka yang telah membeli dan bakal membeli telefon itu layak menerimanya.

iPhone 4 banyak menerima rungutan mengenai masalah antenanya sejak mula dijual di Amerika Syarikat, tiga minggu lalu.

Isnin lalu, majalah Consumer Reports berkata, ujian teliti yang dijalankan telah mengesahkan isu berkenaan. Majalah tersebut enggan mengesyorkan telefon itu dan menyuruh Apple membayar ganti rugi kepada pembeli. - AP

Ingatke dah perfect!

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS