Jerman Tempat Ketiga Piala Dunia 201011/07/2010 4:52am

PORT ELIZABETH, South Africa (AP) — Sami Khedira menjaringkan gol lewat permainan untuk membolehkan Jerman mencatat kemenangan 3-2 ke atas Uruguay dan memenangi tempat ketiga Piala Dunia buat kali kedua berturut-turut.

Khedira menanduk masuk sepakan sudut Mesut Ozil pada minit ke-82 seterusnya memusnahkan harapan Uruguay untuk menewaskan Jerman buat kali pertama selepas 82 tahun.

Gol pertama Jerman disumbangkan oleh Thomas Mueller pada minit ke-18 sebelum Edison Cavani menyamakan kedudukan 10 minit kemudian.

Diego Forlan meletakkan Uruguay di depan pada minit ke-51 namun Marcel Jensen menjadikan kedudukan terikat 2-2 lima minit kemudian. - AP

Jerman Tempat Ke-3

2 Komen

game malam td mmg menyeramkan. sakit senak perut aku tengok. rasa nak nangis pun ada. hahahahaaa takut giler kalau uruguay menang.

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS