Gambar Penipuan Peminta Sedekah!

beggar
beggar
beggar
beggar
beggar
beggar
beggar
beggar
beggar
beggar
beggar
beggar

Mr.BOM321 berkata:"meminta sedekah dengan cara menipu sudah macam satu pekerjaan pada masa sekarang"

18 Komen

@mimpi: btol tu, kat Malaysia pun banyak

aku kena gak dekat masjid jamek..member tu mintak duit cakap nak balik seremban tapi jelas gile slang klantan..

@budakhitam: itu bukan minta sedekah tu, tu nak penipu jalanan tu, tendang sikit kepala dia bagi sedar!

Kadang2 serbasalah kalu tgk org mcm ni...yalah...ada yg sihat jerr tp minta sdekah...tp,takkan x bg kan..kesian plak...hm...mcm2!

@yna_kawaii: repot polis suruh tangkap je senang :D

baek ambik diorg smue j berlakon..haha

haha.tengok macam ni kiut. tapi kalo depan mata, mau je simbah ngan air panas.

memg kte akn rse geram sbb kne tipu...tp ayah aku ckp..klo kita nk bg..kita bagi..soal tipu atau x..itu antara dia dgn Tuhan dia..yg penting kte ikhlas..~~

goblok betoi ... nak aje pelakong org mcm nie ...

lumayan nihh, profesyon profesional la kiranya skarang ni.

salam..
sbb mcm nie aku jd malas nak bagi kt sebarang2 org yg mintak sedekah..
bukan nak sombong/kedekut,tp x nak suruh 'dia' jadi pemalas nak berusaha.
baik derma kat masjid or gie direct kat rumah anak yatim/org tua..

haiyaa..ini macam olang pun ala ka?ngn muka xbrsalahnye..

gambar yang ke-9 tu dia tengah suntik dadah ke??,,klu jumpa orang minta sedekah cam ni,bagi je kepala lutut!!..kat tempat aku ada sorang pakcik buta,sambil dia berjalan memegang tongkat ditangan kanan,dan disebelah kiri memegang bakul yang telah siap diayaman rotan,,dia tak minta sedekah tetapi ramai yang ingin bakul darinya,,aku respect kat pakcik ni..

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS