Legion - Filem Yang Terpesong!



Legion adalah sebuah filem yang mengisahkan kemarahan Tuhan kepada manusia dan menghantar Malaikatnya Gabriel(Jibril) ke bumi untuk memusnahkan manusia.

(Antara yang terpesong)
- Malaikat yang digambarkan berbentuk manusia (lelaki).
- Pergaduhan antara malaikat mikail(Micheal) dan jibril.
- Tuhan mengarahkan Malaikat membunuh manusia .
- Tuhan menghantar makhluk seperti zombie untuk membunuh manusia.
- Gambaran di atas langit tempat malaikat berhimpun.
- Malaikat bertempur menggunakan Senjata (Pistol dll)
- dll

Artikel Lain: HMetro
Sinopsis: IMDB

BOM321 berkata:"aku dah tengok movie ni, aku ingat cerita zombie, rupanya tentang agama (18pl),bercanggah dari ajaran agama Islam, aku tak galakkan budak2 meningkat dewasa untuk tengok movie ni, takut terpengaruh"

17 Komen

Sama macam cerita supernatural juga arr .

oh tapi aku nak gi nengok gak kot, tu pun sebab nak tengok aksi. hm download pun buley :P

hahahaha.. padan muke..aku bukan nak kecoh..saje ..
tu r sape suh mencemarduli status aku..hak3.. letak kat wall aku xpe r gak..kikikiki

hahahaha.. padan muke..aku bukan nak kecoh..saje ..
tu r sape suh mencemarduli status aku..hak3.. letak kat wall aku xpe r gak..kikikiki

huh..bom,biasala zionis..cube nak sesatkan kita dengan cara halus...

mmg jelas2 menyesatkan..seb baik hari tu g tgk adnan sempit,xjd nk tgk legion.fuh2 :)

erm tak tengok lagi... menyesatkan....

nasib baik aku tak tengok movie ni..

nasib baik saya tidak tengok movie itu... sebab umur saya 15 haha

jahatnya laaaa....
:(
rasa macam nak tengok pula benda tu.
nak tengok sendiri apa yang u cakap tu...

tengok poster pon dah taw la cita ni mmg mengarut...

hurmmm....cita style cam ni slalu dah tengok...tengok je tak pe,jgn percaya pulak..dah la...

Orang yg buat filem tu pun org kafir laknat memang la sesat..

ia hanyalah rekaan semata2.. xyahla nak ikut.. mcm movie harry potter pun rmai gak yg suka.. so.. it's just a movie ok.. peace..=)

director tu pna ckp yg movie ni diadaptasi dr bible.. ta tau la

dia macam nie,sapa yang otak dia nak tengok aksi boleh layan cerita nie..tapi sapa yang otak dia i.Q tahap sekolah tadika jangan layan sebab mudah terpegaruh...

1) Komen yang tidak berkaitan dengan artikel yang dipaparkan akan dibuang serta merta.
2) Komen yang bersifat Kutukan, Kritikan, Cacian, Mencarut akan dibuang.
3) Komen yang mengandungi SPAM akan dibuang.
4).1 Penggunaan ANONYMOUS akan dijejak melalui IP ADDRESS
4).2 Komen dari fungsi ANONYMOUS yang bersifat PROVOKSI terhadap blog ini akan dibuang serta merta.
4).3 Pertanyaan & Komen yang diberikan oleh pengguna berstatus "anonymous" kepada admin, tidak akan dilayan, sila sign in GMAIL atau hubungi kami melalui facebook.
4).4 Kami berhak memadam komen-komen yang bersifat provok keatas blog ini lebih-lebih lagi komen dari pengguna ANONYMOUS